Werkwijze en tarieven

Wanneer je een afspraak wilt maken voor een persoonlijk voedingsadvies, eventueel i.c.m. met een bewegings-/ trainingsadvies, dan kun je contact met mij opnemen via mail of telefoon, of het contactformulier invullen. Voor een afspraak bij een diëtist heb je geen verwijzing van de huisarts nodig.

Wanneer blijkt dat je bij mij aan het juiste adres bent dan kunnen we een afspraak maken voor een consult en krijg je een intakeformulier toegestuurd via de mail. Vervolgens mail je het intakeformulier zo volledig mogelijk ingevuld retour. Mocht blijken dat je bij een andere discipline beter geholpen kunt worden dan wordt je doorverwezen.
Het 1e consult duurt meestal 1 á 1,5 uur. Na een 1e consult volgt meestal een behandeltraject, maar dit kan ook een eenmalig advies zijn.

Mocht u verhinderd zijn om op uw afspraak te verschijnen, dan wordt u verzocht om dit minimaal 24 uur van te voren door te geven. Indien u niet tijdig uw afspraak afzegt, dan wordt het volledige bedrag van de gereserveerde tijd in rekening gebracht.

 

Vergoeding van dieetadvies is vastgesteld op 3 uur in de basisverzekering. Houd er rekening mee dat dit eerst van je eigen risico afgaat. De eisen die voor vergoeding worden gesteld verschillen per zorgverzekeraar. Sommige zorgverzekeraars eisen een verwijzing van de huisarts. Je kunt hier op de lijst vergoeding dieetadvisering klikken om de vergoedingen per zorgverzekeraar van 2022 te bekijken. Het Zilveren Kruis biedt de mogelijkheid om sportvoedingsadvies van een SCAS gecertificeerde sportdiëtist te verzekeren, via een aanvullende verzekering. Om te achterhalen of en hoeveel je precies vergoed krijgt word je geadviseerd om voor de zekerheid contact op te nemen met je zorgverzekeraar of om je polis te raadplegen. Aangezien ik geen contracten heb lopen met zorgverzekeraars kan er niet rechtstreeks worden gedeclareerd. Je ontvangt een factuur die je na betaling zelf kunt indienen.

Wanneer je een klacht hebt, bespreek deze dan eerst met mij. Klachten die niet onderling kunnen worden opgelost, kunnen worden ingediend bij het Klachtenloket Paramedici, via de website. Het klachtenloket is ook per mail of telefonisch te benaderen: 030 310 09 29 (maandag en vrijdag tussen 9.00 en 12.30 uur) of info@klachtenloketparamedici.nl

Praktijk Voedings- en bewegingscoach Jacob van der Velden gaat zorgvuldig en vertrouwelijk om met jouw persoonsgegevens. Dat is nu vastgelegd in de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP) en met ingang van 25 mei 2018 is dat de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Klik hier voor de volledige privacyverklaring.

Vanaf vandaag het beste uit jou halen?

Vul het antwoordformulier in of bel om contact op te nemen